Egbers Optiek-Optometrie & Hoortoestellen in Varsseveld

Contactlenzen

DubbelDekker actie: nu 50% voordeel bij aankoop van een 2e bril.
Daglenzen
Daglenzen draagt u slechts 1 dag. Het dragen van lenzen is zo het meest hygiënisch.
Nachtlenzen
Nachtlenzen corrigeren de ogen gedurende de nacht zodat u overdag geen bril of lenzen hoeft te dragen. S'ochtends doet u ze gewoon uit. Na 3 weken dragen is het effect optimaal. Wanneer u stopt met het dragen corrigeert het oog en heeft u toch weer een bril of lenzen nodig.
Harde lenzen
Harde lenzen zijn op maat gemaakt en zijn onbuigzaam. Zo gaan ze jaren mee. Ze zijn goed geschikt voor elke oogafwijking. Echter vereist het meer onderhoud en duurt het wennen langer.
Zachte lenzen
Zachte lenzen zijn buigzaam en worden regelmatig vervangen. Echter bieden ze minder scherp zicht ten opzichte van harde lenzen en zijn op lange termijn duurder. Niet beschikbaar voor elke soort oofafwijking.
Maandlenzen
Maandlenzen zijn zachte lenzen die per 30 dagen vervangen worden. Zo bieden ze een goedkoper alternatief dan daglenzen mits er geen vervuiling of schade ontstaat.
Vloeistoffen
Lenzenvloeistof is nodig voor het reinigen, bewaren en inzetten van contactlenzen. Er zijn vloeistoffen voor harde en zachte lenzen.
Cilinder
Wanneer uw hoornvlies niet helemaal rond is, helpen torische (cilinder) lenzen om uw oog te corrigeren. Beschikbaar in dag en maand vorm.